Spomin na Nejca Mesariča

Slovenska Bistrica, 5.2.2021 - Spomin na mladega sodelavca Nejca Mesariča in na požrtvovalno delo zaposlenih v slovenski elektroenergetiki.

Sedem let je minilo, ko je v začetku februarja 2014 velik del Slovenije zajela naravna ujma do tedaj nepredstavljivih razsežnosti in povzročila izjemno veliko škodo na elektroenergetskih omrežjih. Zaradi posledic žledoloma je bilo več sto tisoč slovenskih uporabnikov električne energije za nekaj časa brez oskrbe z električno energijo. Pri odpravljanju poškodb na omrežju in pri ponovnem vzpostavljanju oskrbe z električno energijo, je leta 2014 v tragični nesreči izgubil življenje naš mladi sodelavec Nejc Mesarič.

V spomin nanj in v znak spoštovanja do tisočev zaposlenih v slovenski elektroenergetiki, ki si v vseh, tudi najtežjih razmerah prizadevajo za to, da so naši uporabniki zanesljivo oskrbljeni z električno energijo, je bil začetek februarja v preteklih letih vedno rezerviran za Nejčev spominski pohod.

Zaradi aktualnih epidemioloških razmer letos ni bilo mogoče organizirati spominskega pohoda. Člani družine, vodstvo družbe Elektro Maribor d.d. in predstavniki lokalne skupnosti so ločeno obiskali obeležje, kjer so položili cvetje in sveče.

Predsednik uprave družbe Elektro Maribor, mag. Boris Sovič, je povedal: »Pred sedmimi leti smo bili priča žledu, naravni ujmi izjemno velikih razsežnosti, letos smo priča epidemiji izjemno velikih razsežnosti in tudi tragičnih posledic. Čeprav sedaj že tradicionalnega Nejčevega pohoda letos ni bilo moč organizirati, se na prizorišču tragedije iz leta 2014, upoštevaje aktualne ukrepe, spominjamo mladega sodelavca, ki je izgubil življenje pri obnovi elektroenergetskega omrežja in izražamo spoštovanje tudi zaposlenim v slovenski elektroenergetiki, ki si ne glede na najbolj zahtevne vremenske, terenske in kot vidimo sedaj, epidemiološke razmere, ves čas prizadevajo za oskrbo prebivalstva, družbenih sistemov in gospodarstva z električno energijo. Ne pozabimo. Tudi ko bodo minile kritične razmere je prav, da spoštujemo plemenita prizadevanja tisočev zaposlenih v družbenih sistemih in številnih prostovoljcev za korist skupnosti. To so sodobni heroji, ki postavljajo v ospredje skrb za skupnost in predstavljajo zgled družbene odgovornosti in solidarnosti.«