Projekt premakni porabo

V prvih treh mesecih izvajanja projekta Premakni porabo so uporabniki dosegli skupne prihranke v višini 3.726 EUR, oz. 4,5 EUR na uporabnika. Iz dosedanjih odzivov uporabnikov na nastop kritične konične tarife (KKT) je razvidno, da se obremenitev v času KKT zniža za 30 % in več. Pomembno je predvsem, da z aktivacijo KKT v sistemu ne povzročimo nastanka nove konice v času pred ali po nastopu KKT. Slika 4 prikazuje potek dnevne obremenitve na dan aktivacij (7.2.2018 in 21.2.2018) v primerjavi s kontrolnim dnevom (14.2.2018) brez aktivacije. Gre za agregirane podatke uporabnikov, vključenih v projekt. Do 22.3.2018 je bilo izvedeno že 15 od skupno 50 aktivacij KKT. Vse aktivacije KKT so trajale 60 minut.

Slika: Potek dnevne obremenitve

Uporabnikom je na voljo tudi spletna in nova mobilna aplikacija eStoritve (Android in iOS). Preko mobilne in spletne aplikacije je na voljo pregled porabe za pretekli dan ter arhiv napovedi aktivacij. Vsak mesec je na voljo tudi pregled prihrankov v evrih. Te funkcionalnosti so omogočene samo uporabnikom, ki so prijavljeni v projekt. Ostale funkcionalnosti (obveščanje o izklopih, podatki o merilnem mestu, pregled obračunske porabe …) so na voljo vsem uporabnikom.

Mobilna aplikacija eStoritve

Mobilna aplikacija vsebuje modul Splošne informacije, za katerega se ni potrebno registrirati in modul Vaša merilna mesta, za katerega je potrebna registracija. Registracija je enostavna, postopek je opisan v meniju Pomoč uporabnikov (nahaja se v aplikaciji).

NE SPREGLEJTE: Mobilna aplikacija je dostopna v Google Play (Android verzija) in v App Store (iOS verzija).

Za morebitna vprašanja ali pomoč smo na voljo na brezplačni telefonski številki 080 21 01 ali elektronskem naslovu info@elektro-maribor.si Če ste že registrirani preko spletne aplikacije eStoritve, lahko enako uporabniško ime in geslo uporabite za mobilno aplikacijo. Spletna aplikacija je dostopna na naslovu https://em-eracun.informatika.si.

Vsem uporabnikom v projektu Premakni porabo se za odziv zahvaljujemo in se veselimo nadaljnjega sodelovanja.