E-mobilnost

Prihodnost je že tu!

Elektro Maribor je med vodilnimi družbami na področju e-mobilnosti v Sloveniji. Vse se je pričelo že leta 1995, ko smo sodelovali s Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko pri izdelavi električnega avtomobila.


Električni avto danes postaja otipljiva realnost in bo imel v prihodnosti nedvomno pomembno vlogo. Kot tak je več kot primeren za slovensko okolje, za katerega velja, da je od 70 do 90 odstotkov vseh voženj na razdaljah do 30 kilometrov, saj so razdalje med naselji ali od podeželja do mestnih središč majhne.

Električni avto
V letu 2011 smo v Elektru Maribor uvedli blagovno znamko E-Mobil. Njen osnovni namen je približati tehnologijo električnih vozil bodočim uporabnikom in jim omogočiti pridobitev lastnih izkušenj in znanja o uporabi električnih vozil. V ta namen je Elektro Maribor kot prva družba v Sloveniji v svoj vozni park vključil dva popolnoma električna avtomobila.


Polnjenje – hitro polnjenje le v Mariboru


Električna vozila so prihodnost, ki nam je z vsakim dnem bliže. Elektro Maribor se tega zaveda in zavestno deluje tako, da pripravlja vse potrebno za razvoj ustrezne infrastrukture, ki je osnovni pogoj električne mobilnosti.

Informacije: 

info@elektro-maribor.si

Polnilne postaje v lasti Elektra Maribor:

  • Maribor, Vodovodna ulica 2 (počasno in hitro polnjenje)

  • Murska Sobota, Lendavska cesta 31/a, (počasno polnjenje)

  • Lendava, Kolodvorska ulica  5/a (počasno polnjenje)

Polnilne postaje v partnerstvu z Dravskimi elektrarnami:

  • Maribor, Veselova ulica 6 (počasno polnjenje)

  • Slovenska Bistrica, Kolodvorska ulica 21/a (počasno polnjenje)

  • Ptuj, Ormoška cesta 26/a (počasno polnjenje)

  • Ljutomer, ulica Rada Pušenjaka 5 (počasno polnjenje)

  • Gornja Radgona, Lackova ulica 4 (počasno polnjenje)

Kako postati uporabnik polnilnih postaj za električna vozila?

Za uporabo polnilnih postaj za električna vozila potrebujete identifikacijsko kartico, saj večina javnih polnilnih postaj pred uporabo zahteva prijavo oziroma identifikacijo uporabnika. Za njihovo uporabo morate predhodno skleniti pogodbo s ponudnikom storitve polnjenja Dravske elektrarne Maribor. Po podpisu pogodbe vam bo ponudnik (Dravske elektrarne Maribor) izdal pametno identifikacijsko kartico ali omogočil SMS identifikacijo s pomočjo pametnega telefona.

Hitra polnilnica Elektro Maribor (DC 50 kW ChaDemo) na lokaciji Vodovodna ulica 2 omogoča polnjenje električnega vozila brez predhodne identifikacije (identifikacijska kartica ni potrebna).

Iskalniki polnilnih postaj za električna vozila v Sloveniji:

Elektro Maribor vam nudi:

  • izvedbo polnilne postaje

Zloženka [ PDF | 1.09 MB]