Spominska slovesnost ob obletnici prvega strela v času aktivnosti za samostojno in neodvisno Slovenijo

Ptuj, 24.5.2021 – Družba Elektro Maribor d.d. je skupaj z Območnim združenjem Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ptuj pripravila spominsko slovesnost ob obletnici prvega strela v času aktivnosti za samostojno in neodvisno Slovenijo. Slovesnosti se je udeležila županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek, generalmajor Ladislav Lipič, predsednik ZVVS, predstavniki Slovenske vojske, Slovenske policije, sedanji in nekdanji sodelavci družbe Elektro Maribor ter predstavniki veteranskih domoljubnih organizacij.

Letos mineva 30 let od dogodka 24. maja 1991, ko je bil elektromonter Elektro Maribor ranjen med opravljanjem njegove službene dolžnosti. Gospod Boris Fras je bil prvi ranjen v prizadevanjih za obrambo plebiscitno izražene volje, da zaživimo v samostojni slovenski državi. Vrednote ljubezni do domovine in odločenosti braniti jo, kadar je to potrebno, so brezčasne. Tega se posebej zavedamo tudi v letu, ko praznujemo 30 let samostojnosti Slovenije.

V spomin na dogajanje izpred 30 let sta družba Elektro Maribor d.d. in Območno združenje Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ptuj na TP Vičava I odkrila spominsko ploščo v znak spoštovanja in priznanja sodelavcu Elektro Maribor za vso požrtvovalnost pri realizaciji naloge, pomembne za obrambo slovenske državnosti.

Na sliki (od leve): polkovnik Vlado Žgeč, predsednik območnega združenja Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ptuj, elektromonter Boris Fras, elektromonter Dragomir Murko in mag. Boris Sovič, predsednik uprave Elektro Maribor d.d. Fotografija: Boštjan Rous, Elektro Maribor.