Ptuj: Predstavitev knjige Elektro Maribor v prizadevanjih za samostojno in neodvisno Slovenijo

Ptuj, 21.7.2021  – Družba Elektro Maribor d.d. in Območno združenje Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ptuj sta danes v prostorih knjižnice Ivana Potrča na Ptuju predstavila knjigo Elektro Maribor v prizadevanjih za samostojno in neodvisno Slovenijo.

Slovesnosti so se udeležili avtorji prispevkov v knjigi, predstavniki Slovenske vojske in Slovenske policije, sedanji in nekdanji sodelavci družbe Elektro Maribor ter predstavniki več veteranskih domoljubnih organizacij.

Letos mineva 30 let od dogodka 24. maja 1991, ko je bil Boris Fras, elektromonter Elektro Maribor, ranjen med opravljanjem njegove službene dolžnosti. Bil je prvi ranjen v prizadevanjih za obrambo plebiscitno izražene volje, da zaživimo v samostojni slovenski državi. V letu, ko praznujemo 30 let samostojnosti Slovenije, je Akademija distribucije Elektro Maribor skupaj z območnim združenjem Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ptuj pripravila knjigo Elektro Maribor v prizadevanjih za samostojno in neodvisno Slovenijo.

Kot je zapisano v njej, knjiga »priča o času velikih preizkušenj in hrabrih dejanj, o družbi Elektro Maribor, o njenih sodelavkah in sodelavcih ter o pomenu dejavnosti elektrodistribucije. Ta publikacija priča o hrabrosti, profesionalnosti in ljubezni do domovine.«

Knjiga je na voljo v tiskani obliki v Akademiji distribucije. Poslana bo javnim knjižnicam na območju distribucijskega sistema Elektro Maribor. Knjiga je na voljo tudi v elektronski obliki na spletni strani družbe Elektro Maribor (https://www.elektro-maribor.si/o-podjetju/predstavitev-družbe/publikacije/).

Foto: Boštjan Rous.